Dit artikel is geschreven door een gastblogger

Vandaag een extra lange blog met superveel foto’s! Op de foto heb je het al kunnen zien want ik heb ik heb ravioli gemaakt. Ik hou superveel van Italiaans eten en vooral van gevulde pasta, bijvoorbeeld ravioli (Italiaanse deegkussentjes met verschillende vulling in alle soorten en maten) of tortelini (ook een raar gevouwen deegkussentje met vulling). Op het plaatje hieronder kun je tortellini zien.
Ik heb geen precieze hoeveelheden, ik gok het altijd maar. Ik heb dit gerecht gemaakt voor 5 personen.

Je begint met het in stukjes snijden van ui, ik heb anderhalf ui gesneden voor 5 personen, als je het wat pittiger wilt kun je of meer ui gebruiken of rode ui. De stukjes hoeven niet heel klein.

De uitjes gooi met een heel klein beetje boter in de pan.


Dan gooi je de blokken diepvriesspinazie in de pan, ik heb ongeveer 100 gram per persoon gebruikt. Deze blokken smelten vanzelf.
Ondertussen kook je de ravioli volgens de gebruiksaanwijzingen op het pak.

Het halve uitje wat nog over was heb ik toen in hele kleine blokjes gesneden, deze gaat namelijk door de tomatensalade. Gooi dat in een kom en snijd dan de tomaten in partjes (ongeveer 1 tomaat per persoon). Het beste kun je roma tomaten gebruiken. Als je niet zo goed bent in het snijden van tomaten dan kun je ook snoeptomaatjes gebruiken, deze hoef je alleen maar te halveren.

Snijd ook wat (verse) basilicum in kleine stukjes.

Roer de room door het spinazie ui mengsel tot je een romige saus krijgt.

Doe de gerookte kipreepjes door de saus.

Zet tenslotte het vuur iets hoger maar let op dat het niet aanbrandt, zorg dat de saus goed warm is als je hem serveert.
Giet de ravioli af en serveer de tomatensalade met een beetje olijfolie en italiaanse kruiden.

Eet smakelijk! Bij mij thuis was alles op, zo lekker is het.
Loopt het water al uit je mond? Ga jij dit supermakkelijke gerecht ook proberen? Laat het weten in een comment!
Liefs,
gastblogger nailnerdjess.com
E
No Comments