Ik heb helaas al een tijdje geen recept meer gemaakt, maar nu is het weer zover. Zelf hou ik heel erg van koken. Het is leuk om te doen, maar natuurlijk ook lekker! Zaterdag heb ik weer appelflappen gebakken. Het eerste stuk heb ik zelf gedaan en daarna kwam mijn beste vriendin. Dat was natuurlijk héél gezellig en lekker. Wil je weten hoe we deze appelflappen hebben gebakken? Klik dan snel verder! 🙂
Als eerst gaan we natuurlijk wat ingrediénten bij elkaar zoeken. Wat je nodig hebt is:
– Kaneel
– Suiker
– Appels
– Bladerdeeg
– Water
– Vork
Als eerst gaan we de appels schillen…
En snijd ze in kleine stukjes. LET OP! Maak ze niet té groot..
Doe de appeltjes in een kom en doe er suiker bij. Dit doe je op gevoel. Laat ondertussen de bladerdeeg ontdooien!
Doe kaneel bij de appeltjes en de suiker. Ook dat doe je op gevoel. Dan doe je er ongeveer 100 gram rozijntjes erbij. Ik deed er ietsje minder bij want ik hou niet zoveel van rozijnen.
Pak nu je bladerdeeg en doe daar een klein beetje van de appel etc in.
Vouw de bladerdeeg dubbel en haal het papier er van af.
Pak een vorm en ga met de vork over de bladerdeeg. Je kunt dit het beste doen met wat water erbij. Doe dit aan 1 kant!
Nu pak je de flap en doe je er nog wat bij totdat hij vol zit. Doe nu hetzelfde met de vork als net zodat hij goed dicht zit.
Helaas heb ik vanaf hier geen foto’s meer.
Nu pak je de bovenkant van de flap. Smeer daar water op en strooi er suiker overheen. Leg dan de flappen in de oven met 190 graden voor ongeveer 10 tot 20 minuten. Als de oven piept haal je ze er uit. Nu heb je heerlijke appelflapjes! 🙂
Lust jij appelflapjes?
Liefs
nailnerdjess.com
No Comments