Ik ging weer aan de slag met wat bloem, suiker, ei en nog wat andere dingetjes, want ik ging chocolade chip koekjes maken! Ik maakte ze een paar weken geleden al, maar nu weer met mijn nicht. Deze keer hadden we donkere basterd suiker gebruikt in plaats van lichte basterd suiker, waardoor ze ietsje donkerder uitgevallen zijn. Ik hoop dat jullie het leuk vinden! Veel bak plezier!
Wat heb je nodig:
– Lichte basterd suiker
– 1 ei
– Bloem
– Boter
– Pure chocolade
– Bakpapier
– Schaal
– Oven
– Bakspullen
Begin met het verwarmen van de oven op 200 graden celcius. Je kunt dit uiteraard ook wat later doen als je het voor de eerste keer maakt.
Daarna ga je alles goed afwegen. De hoeveelheden:
– 160 g bloem
– 115 g zachte boter
– 1 ei
– 90 g walnoten (heb ik er niet bij gedaan)
– 180 g lichte basterdsuiker
– 180 g pure chocolade
Meet alles goed af en doe alles bij elkaar. Hak de chocolade in kleine stukjes. Hoe groot mag je zelf helemaal weten. Als ze goed op formaat zijn meng je ze door het deeg heen.
Draai bolletjes van het deeg en leg ze op bakpapier met een beklede bakplaat en druk ze plat tot circa 1 centimeter dik.
Bak de koekjes in de oven in circa 13 minuten goudbruin en gaar.
Ga jij deze koekjes maken?
Liefs,
nailnerdjess.com
No Comments